Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted og måle effekt, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet.

 

For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Dette verktøyet bruker informasjonskapsler/cookies, som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett.  Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Verkøyet blir brukt til enkel webstatistikk og vi anonymiserer IP-adressene i tråd med Datatilsynet sine krav.

 

Det er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som fører tilsyn etter ekomloven. Ekomlovens vilkår for å bruke informasjonskapsler/cookies er at brukeren har samtykket til dette. Du som bruker trenger ikke gjøre noe aktivt for å godta bruk av informasjonskapsler, så lenge det finnes klar og lett tilgjengelig på nettsiden. Les mer om Datatilsynets krav til bruk av informasjonskapsler.

 

Vi bruker delingsknapper til Facebook og Twitter for å la våre brukere dele innhold i sosiale medier. Dette er tredjeparts informasjonskapsler som ikke benyttes av Medietilsynet og Lotteritilsynet direkte.